La regió sanitària de Girona entrarà en fase 2 de la desescalada el dilluns de juny. Així ho ha confirmat el coordinador del Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, aquest dijous al vespre en roda de premsa, després d'acceptar les peticions de la Generalitat i d'analitzar l'evolució de la pandèmia de Covid-19.

Descobreix aquí què es pot fer a la fase 2: T'expliquem tots els detalls

També passaran a la fase 2 la Catalunya Central, l'Alt Penedès i el Garraf, que se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran, que ja hi són des de la setmana passada. D'aquesta manera, només l'àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

El ministeri de Sanitat també ha confirmat que les regions sanitàries de Barcelona, l'àrea metropolitana nord i la sud seran una sola regió sanitària a partir de dilluns que ve. Així doncs, en tota aquesta àrea estarà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen.

Illa, tranquil amb el brot de Lleida

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s'ha mostrat "tranquil" amb el brot local de coronavirus a Lleida per la "prudència" amb la qual està actuant la Generalitat i, concretament, la consellera de Salut, Alba Vergés. "Em deixa molt tranquil", ha insistit Illa en roda de premsa aquest dijous al vespre. "Crec que s'ha pres una decisió correcta", ha opinat sobre la decisió de mantenir la regió sanitària de Lleida en fase 1, i ha assegurat que les mesures que s'han pres davant de l'acumulació de casos han estat "ben plantejades i executades". "No m'atreviré a predir què passarà però si van per la direcció indicada i que tots esperem, no serà necessari retrocedir de fase ni molt menys", ha dit el ministre de Sanitat.

Bona part d'Espanya en fase 2

El 70% dels espanyols estarà el proper dilluns a la fase 2 de la desescalada després de la incorporació d'aquestes quatre zones sanitàries de Catalunya, al costat de la Comunitat Valenciana, les províncies andaluses de Màlaga i Granada i les castellanomanxegues de Toledo, Ciudad Real i Albacete i una comarca de Castella i Lleó.

Mentrestant, Formentera, La Gomera, El Hierro i La Graciosa progressaran a la 3, segons ha anunciat el director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que ha destacat que la "molt bona evolució de les dades" són les que ha portat a acceptar el progrés d'aquestes zones a la desescalada.