Els Estats Units van superar aquest dimecres els 100.000 morts per la COVID-19, convertint-se així en el primer país en el món que depassa aquesta xifra mentre la reobertura econòmica i social avança enmig de les crides a la prudència dels metges i el preocupant augment de casos en alguns estats.

A les 20.00 hora local (00.00 GMT del dijous), els morts eren 100.276 (1.401 més que el dimarts) i els contagis 1.698.581 (altres 18.280), d'acord amb el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins.

D'aquesta manera, el nombre de morts als Estats Units ha aconseguit ja la cota més baixa de les estimacions inicials de la Casa Blanca, que va projectar en el millor dels casos entre 100.000 i 240.000 morts a causa de la pandèmia.

La xifra es va aconseguir mentre el director de l'Institut Nacional de Malalties Infeccioses i un dels líders del grup de treball de la Casa Blanca, Anthony Fauci, va fer una crida a la prudència en el procés de reobertura. «No comencem a saltar-nos les recomanacions d'algunes de les directrius perquè és realment temptar a la sort i buscar problemes», va dir.

Els estats del país, els qui lideren l'operatiu, tracten de trobar un equilibri entre l'impuls de l'activitat econòmica i la cautela per a evitar rebrots.

Després de setmanes de confinament, l'estat d'Illinois i el districte capital, Washington D. C., han anunciat l'inici de l'aixecament d'algunes de les restriccions.

Destrucció de feina

El coronavirus a més està provocant una sagnia laboral. En les darreres deu setmanes s'han destruït més de 40 milions de llocs de feina i només en l'última setmana 2,1 milions de persones van sol·licitar rebre prestacions estatals d'atur, segons les dades del Departament de Treball dels Estats Units.