Les obres d'ampliació i condicionament que s'estan fent a centre comercial El Corte Inglés de Girona provocaran restriccions de trànsit durant uns dos mesos, especialment al carrer Barcelona, on està situat el Girocentre. Segons va informar ahir l'Ajuntament de Girona, els treballs d'urbanització que s'han de fer al voltant d'aquest sector començaran dimarts que ve i obligaran a tallar el trànsit a l'encreuament del carrer de Barcelona -una de les entrades i sortides principals de la ciutat- amb el carrer de Martí Sureda i Deulovol.

Segons el consistori, les obres consistiran a crear un nou carril per girar cap a la dreta des del carrer de Barcelona cap al carrer de Martí Sureda i a adequar el mateix carrer de Martí Sureda, principalment ampliant les voreres i condicionant els passos de vianants i la mitjana. Així mateix, l'ens municipal va recordar que el cost de tots els treballs els assumeix el centre comercial.

Atès que es tracta d'una de les vies principals de Girona, s'han establert dues alternatives de pas.

En sentit nord, el trànsit es desviarà per la carretera de Santa Coloma i el carrer d'Oviedo o el carrer del Riu Güell. També es desviaran els cotxes des de la rotonda del Mas Gri cap a Reggio Emília a través de cartells informatius. Aquests vehicles podran accedir al centre de la ciutat pel carrer del Migdia o per l'avinguda de Lluís Pericot.

En sentit sud, els cotxes es desviaran pel carrer de Cassià Costal. Aquests vehicles podran sortir de la ciutat pel carrer d'Oviedo. Per accedir a l'Hotel Melià o al centre comercial s'haurà de fer per l'avinguda de Sant Narcís, el carrer d'Antoni Gaudí i el carrer de Saragossa que connecta amb el vial habilitat del carrer de Barcelona. L'Ajuntament garanteix l'accés a tots els guals autoritzats.

Pel que fa als vianants, aquests hauran de seguir utilitzant el pas de vianants provisional del carrer de Martí Sureda i Deulovol. També es dibuixaran dos nous passos a l'inici i al final del tall del carrer de Barcelona. Les obres també obligaran a reorganitzar alguns grups de contenidors.

Afectacions al transport urbà

Les restriccions de trànsit afectaran el bus urbà TMG. La línia L2 no passarà pel tram del carrer de Barcelona que va des del carrer de Cassià Costal a la rotonda del Mas Gri, en tots dos sentits de la marxa. En direcció sud, l'autobús girarà pel carrer de Cassià Costal i seguirà pel carrer de Josep Maria Gironella i Pous, el passeig d'Olot i els carrers d'Emili Grahit i Migdia fins a Reggio Emília, on s'incorporarà a la ruta habitual després de la rotonda del Mas Gri.

Per tal de suplir les parades anul·lades del carrer de Barcelona, en direcció l'Avellaneda, el bus s'aturarà a les següents parades de la línia L10: carrer Migdia amb Emili Grahit; Biblioteca Ernest Lluch; carrer Migdia amb carrer Caldes de Montbui; carrer Migdia, 118 i carrer Migdia, 138. També es disposarà d'una parada provisional situada al carrer de Reggio Emília, 18.