El degoteig a la baixa de persones ingressades per coronavirus a les comarques de Girona continua, i aquest dijous se situa en 83, deu menys que ahir. Segons indiquen les dades del Departament de Salut, es manté la tendència a la baixa després que en una setmana i mitja s'hagin reduït un centenar d'hospitalitzacions, passant dels 195 ingressats que hi havia el diumenge de la setmana passada als 83 d'aquest divendres. El nombre de malalts en estat greu també ha baixat, i ja està per sota de la desena, amb només vuit persones en aquesta situació a la regió sanitària, un menys. A més, els professionals contagiats per la malaltia han baixat a 31, dos menys que aquest dijous.

Les hospitalitzacions per coronavirus a la Regió Sanitària de Girona mantenen la tendència a la baixa i confirmen el bon ritme del territori dins del pla de desconfinament. El departament de Salut ha indicat que aquest divendres el nombre d'ingressats ha disminuït en deu persones menys respecte el dia anterior, quedant-se amb 83 hospitalitzacions.

A més, el diumenge 17 de maig hi havia just 195 pacients ingressats en els centres de la regió gironina, una setmana i mitja després la xifra ha disminuït en 100 casos. En aquell moment es va anar a la baixa fins el dimarts de la setmana passada, on es va registrar un lleuger repunt. Però a partir de dimecres, els ingressos van anar baixant de forma significativa fins que aquest dimarts ja n'hi havia menys de 100, concretament 99. En les últimes hores s'ha mantingut la davallada, superant tota una setmana de baixades en ingressos i aquest divendres encara se'n resten deu més.

Una xifra que s'allunya dels 654 ingressats que es van registrar el 5 d'abril, quan es va produir el pic d'hospitalitzacions a la Regió Sanitària Gironina des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa a pacients en estat greu, també hi ha bones notícies ja que la xifra ha tornat a disminuir. Aquest dimarts es registrava un lleu repunt en persones amb coronavirus en estat greu, arribant a les 14 persones. La xifra va tornar a caure dimecres fins els 10 casos. En les últimes hores, però, la situació ha tornat a anar a la baixa i tan sols en queden 8.

També s'ha reduït el nombre de sanitaris confirmats per coronavirus amb 31 professionals, dos menys que el dia anterior. El pic en el nombre de sanitaris contagiats va ser el 9 d'abril, amb 548 professionals afectats.

Segons el darrer recompte, a les comarques gironines han mort 772 persones des de l'inici de la pandèmia, dels quals 561 serien positius confirmats i la resta casos sospitosos de patir la Covid-19. Gairebé el 30% de víctimes mortals a Girona corresponen a persones que vivien en residències.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus