El grup municipal de Som Castell-Platja d'Aro va acusar ahir l'equip de govern de «mala praxi» en relació al soterrament de runa i plàstics a la sorra de la platja. En un comunicat fet públic ahir, el grup municipal va explicar que el passat 11 de maig, va alertar de la situació i que des del consistori se'ls va explicar que l'operació era «totalment legal». Tot i això asseguren que ara Costes de l'Estat, hauria encarregat a l'empresa Aglomerats Girona la retirada d'aquesta runa enterrada a la platja, uns treballs que segons Som, ja s'estarien fent. «Sospitem que el cost d'enterrar la runa i que l'equip de govern volia imputar a Costes l'acabaran pagant tots els contribuents», critica la formació en el document.

Per això el partit liderat per Adrià Tauler demana que «es depurin responsabilitats tècniques i polítiques». A més, lamenten que, després d'avisar d'aquesta «mala praxi», l'equip de govern (PSC, ERC i la Vall d'Aro en Comú) els ha «menystingut i ignorat».

Per la seva part, el govern del municipi va informar en la comissió informativa de dijous passat que Costes de l'Estat està fent cates de càlcul necessàries per a les obres que ha de fer el pròxim setembre. «És l'administració estatal la que en el seu marc pressupostari i aprofitant els treballs actuals, ha decidit avançar ara al juny la retirada d'aquesta runa, una tasca que igualment hagués fet després de l'estiu», va assegurar ahir el govern platjarenc.

A més, va especificar que fa unes setmanes el consistori va fer treballs temporals d'assentament i redistribució de la sorra -sense treure la runa perquè estava programat que ho fes Costes més endavant- per garantir la usabilitat de la platja i el seu accés directe des del passeig Marítim.