Amèrica Llatina, regió altament urbanitzada amb 600 milions d'habitants (8% de la població mundial), s'ha convertit en el nou epicentre del coronavirus, i representa actualment prop del 40% de les morts diàries a escala mundial. Segons les estadístiques, Brasil té més casos que qualsevol altre país, excepte Estats Units, i alguns models pronostiquen que les morts, actualment en 25.000, es podrien quadruplicar en els propers mesos.

Mèxic va registrar el major augment individual en casos i morts aquesta setmana i un alt funcionari de la salut va indicar que podrien morir unes 30.000 persones. Perú, Xile i Colòmbia han establert rècords diaris durant l'última setmana.

De fet, els països llatinoamericans van registrar més de 1.900 morts dimecres passat, un rècord, que representa el 37% del total mundial. Brasil, Perú, Xile i Mèxic han reportat més de 10.000 nous casos en els últims sis dies, cosa que significa que són quatre dels set principals països de la classificació global d'aquest període.

«Moltes de les ciutats més grans de la regió encara estan a diverses setmanes d'arribar al punt més àlgid de la pandèmia», va dir James Bosworth, autor del butlletí setmanal Latin America Risk Report.