A l'obertura de les platges s'hi suma la possibilitat d'obrir el 40% de l'interior dels bars i restaurants. Aquest fet fa ser optimista l'hostaleria de la demarcació, que veu com mica en mica es va recuperant de la crisi del coronavirus.

Hind Ablali és cambrera en un restaurant a tocar de la sorra de la Platja Gran de Platja d'Aro. Explicava que els darrers quinze dies han pogut funcionar prou bé i la terrassa s'ha omplert, però el fet de tornar a veure banyistes creu que farà incrementar el nombre de clients.

De fet, durant el cap de setmana ja es van veure algunes persones que no respectaven la normativa i es banyaven, aprofitant les bones temperatures.

El pas de fase també motiva els restauradors de l'interior. En Sebastian és el propietari i cuiner del Santino de Corçà i es mostrava «esperançat» amb la desescalada. Explicava que el menjar per emportar els ha permès «aguantar», però espera que tot torni a la normalitat «el més aviat possible».

Amb tot, tant l'hostaleria com el comerç reconeixien que encara es fa «complicat fer bons números» mentre segueixin les restriccions de mobilitat que s'han decretat. I és que bona part dels ingressos de bars i restaurants de les comarques de Girona venen de clients de l'àrea metropolitana i de la ciutat de Barcelona.

Des de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona van informar que 200 associats seus obriran avui aprofitant el pas a la fase 2. Aquests s'afegiran als que ja van obrir fa dues setmanes quan la regió passava de la zero a la 1.

«Es pot salvar l'any»

L'anunci del govern espanyol de permetre els viatges a partir de l'1 de juliol ha generat confiança entre els hotels de la Costa Brava.

L'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, explicava que la demanda s'ha disparat arran de l'anunci de l'obertura al juliol, i el sector ja treballa amb ocupacions de prop del 50% quan fins fa pocs dies amb prou feines arribaven al 30%. Tot i això, Jiménez demanava «prudència» i responsabilitat als ciutadans per tal d'evitar nous rebrots. «Hem de recordar que encara plou i que el virus és aquí. No ens podem relaxar encara que avancem en la desescalada».

Qui també s'alegra del pas a la fase 2 són els banyistes. Carol Gelmà explicava que «necessito el mar» i sobretot el seu fill, en Jan, que «feia dies que ho demanava».

Armand Sánchez, veí de Platja d'Aro, també estava «content» per l'obertura. «Feia falta» i explicava que espera que arribi aviat la mobilitat entre regions i porti més gent al municipi. «A mi m'agrada que vinguin de fora. És bo per a tots», va afegir.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus