El secretari general de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, deixarà el càrrec després d'onze anys i el rellevarà Belén López. Professora interina, fins ara López ha estat responsable de la Secretaria de Socioeconomia, Dona, Formació i Comunicació del sindicat a la demarcació.

El relleu es farà dilluns vinent, durant un consell on també es renovarà la direcció de CCOO a les comarques gironines. La reunió, que es farà a porta tancada, tindrà lloc als locals del carrer Miquel Blay. Hi assistirà el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco.

El relleu a la secretaria general de Girona s'emmarca en un procés més ampli de renovació de tot el sindicat que començarà la propera tardor amb els processos congressuals.

Bartomeu Compte deixarà dilluns el càrrec de secretari general de CCOO a les comarques gironines. El va assumir ara fa onze anys, en plena crisi econòmica, i el deixa quan s'ha entrat de ple en una altra: la provocada per la pandèmia.

El relleu a la secretaria general s'emmarca dins el canvi que afectarà tota CCOO, i que començarà passat l'estiu. A Girona, però, s'ha avançat el procés perquè l'equip de direcció actual es troba en un mandat extraordinari. «I, per tant, en el moment en què el nou equip ha estat a punt, s'ha considerat oportú fer el relleu a la direcció del sindicat territorial», informa CCOO.

«El nou equip coordinarà el procés de renovació del sindicat i haurà d'encarar els grans reptes que té per davant la classe treballadora i les seves organitzacions en el context de crisi actual», diu el sindicat.