L'Ajuntament de Banyoles ha donat llum verda perquè el proper dissabte s'obri la temporada de bany públic a la zona de la Caseta de Fusta. Després de rebre els informes favorables per part de l'Agència Catalana de Salut i l'Agència Catalana de l'Aigua, el consistori ha treballat fort durant les darreres setmanes per adaptar el bany amb mesures i protocols addicionals per la crisi sanitària per la Covid-19.

A partir d'aquest dissabte l'espai comptarà amb una persona que controlarà el distanciament físic entre persones i l'aforament que, durant aquesta fase 2, serà de 90 persones. També es reforçarà el servei de vigilància, salvament i socorrisme, establint un únic horari d'obertura per tota la temporada d'estiu que serà entre 2/4 d'11 del matí fins a 2/4 de 9 del vespre fins el 31 d'agost i de 11 del matí fins les set del vespre entre l'1 i el 20 de setembre. A la zona de bany públic de la Caseta de Fusta, des d'aquesta setmana s'estan portant a terme les tasques per condicionar l'espai amb la col·locació de les boies que delimiten la zona de bany, que és d'uns 30 metres des de la riba.

D'altra banda i cada matí, abans d'obrir el bany, es realitzaran tasques de desinfecció a l'espai d'herba, les escales i la palanca. També es reforçaran els treballs de manteniment i jardineria així com la neteja més intensificada del lavabo. Les dues fonts que hi ha romandran tancades per recomanació sanitària.

«Apel·lem a la responsabilitat dels ciutadans i demana la col·laboració de tothom per complir amb aquestes normes que permetran un estiu amb bany», va demanar ahir el regidor d'urbanisme de l'Ajuntament de Banyoles i Batlle d'aigües, Albert Tubert, des del consistori.Pel que fa a les altres dues zones de bany de l'Estany de Banyoles, s'està treballant per aplicar les mateixes mesures de seguretat i aforament que, en la fase 2, serà de 60 persones als Banys Vells i 470 al Club Natació de Banyoles.