La Policia Municipal de Girona va incorporar ahir una nova agent a la unitat canina. Es tracta de la gossa Laika, que s'afegirà a les dues que actualment té el cos. Tot i que encara està en període de prova, la nova agent ja ha participat en 25 dispositius realitzats per la policia gironina.

La Laika és una pastor malinoise que treballarà juntament amb la Kira, una labrador que es va presentar l'agost del 2019, i la Lola, la tercera gossa de la unitat i de raça pastor alemany. La idea dels responsables de la unitat canina és que comenci a treballar en tasques de prevenció de delictes i de cerca de substàncies estupefaents, a més de donar suport als agents de proximitat dels diversos sectors de Girona.

Tot i que ha estat entrenada en la modelació lliure i recerca d'objectes, en aquests moments es troba en una segona fase de formació treballant amb persones en moviment. L'objectiu és aconseguir progressió i experiència. El seu guia, Narcís Romero, explica que la motivació de la Laika i la seva mida i força la converteixen en una «bona agent», mentre que la seva disciplina i bon caràcter la fan ideal per convertir-se en «una figura policial de proximitat als barris».