El nombre de persones hospitalitzades per coronavirus a les comarques de Girona ha tornat a baixar per quart dia consecutiu. Aquest cop, a diferència dels darrers dos, la baixada ha estat més moderada. En concret, han estat cinc els pacients que han abandonat el centre hospitalari on estaven i ja només queden 52 pacients ingressats, sis dels quals en estat greu, els mateixos d'ahir dijous. Des de divendres de la setmana passada, la xifra s'havia quedat estancada en 86 malalts, però a partir de dimarts va començar a caure fins als 52 actuals. En relació amb els professionals afectats, aquest divendres n'hi ha un menys que ahir, i són 27 els contagiats.

Les hospitalitzacions per coronavirus a la regió sanitària de Girona s'han reduït per quart dia consecutiu. Segons les dades de Salut, actualment hi ha 52 pacients ingressats, cinc menys que ahir quan n'eren 57. Durant la setmana passada es va registrar una tendència a la baixa en el nombre de pacients amb coronavirus ingressats als hospitals de la regió sanitària de Girona. El dilluns 25 de maig hi havia 108 pacients hospitalitzats, i la xifra es va anar reduint diàriament fins al divendres 29, quan hi havia 86 persones ingressades per la covid-19.

Salut ja no informa sobre el nombre d'ingressos durant el cap de setmana. Les dades de dilluns reflectien una estabilització en el nombre d'hospitalitzacions, que est mantenien en 86. Dimarts es va registrar un descens, amb dos pacients menys, dimecres es va consolidar la tendència a la baixa que va trobar continuïtat ahir dijous. En els darrers tres dies, 32 persones que tenien la covid han abandonat els hospitals gironins.

Aquests 52 ingressats és una xifra que s'allunya molt dels 654 hospitalitzats que es van registrar el 5 d'abril, quan es va produir el pic d'ingressos a la regió sanitària Gironina des de l'inici de la pandèmia.

Pel que fa a pacients en estat greu, la xifra s'havia mantingut estable des del divendres 29 de maig en vuit pacients. Aquest dimecres, segons les mateixes dades, hi va haver un descens, que contrasta amb el petit repunt d'un pacient aquest dijous. Actualment la xifra es manté en sis.

Pel que fa als professionals contagiats tornen a caure i són 27 els afectats, un menys que ahir.