L'Ajuntament de Castelló d'Empúries va aprovar la modificació inicial del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal per fer una gossera d'uns 7.700 metres quadrats al pla de la Gallinera, prop del pavelló industrial. L'equipament està valorat en uns 27.000 euros que es reparteixen en 31.950 euros per la compra del terreny, 198.900 euros per la construcció i uns 40.000 euros per la creació de serveis. L'aprovació va tirar endavant amb deu vots a favor dels regidors d'ERC i un vot a favor d'un regidor de Ciutadans. Els set regidors restants van votar en contra. Es tracta de Som Castelló i Empúries, PSC, CUP-Amunt, Junts per Castelló, Coalició UDEM-Plataforma i un regidor de Ciutadans.

L'alcalde Salvi Güell (ERC) va defensar que la gossera comarcal no dóna sortida a les necessitats d'acollida de la localitat. Va indicar que no creu convenient instal·lar la gossera dins del polígon com proposa part de l'oposició. Va indicar que l'Ajuntament té planejat posar a la venda les propietats que té al polígon, de les quals en preveu treure uns 400.000 euros. La regidora de Medi Ambient, Esther Piris (ERC) va demanar que la gossera sigui una sortida per l'entitat Progat que ha de deixar l'equipament actual.

Agustí Ayats (SOM) va plantejar que per llei l'Ajuntament s'ha de fer càrrec de sis gossos perillosos allotjats en una residència canina de Fortià. No obstant això, va demanar aturar l'aprovació perquè, segons ell, l'expedient no està ben resolt, es va mostrar partidari d'ubicar la gossera en espais municipals dins del polígon i va fer incís en l'impacte paisatgístic. Jaume Moret (PSC) va considerar millor fer la gossera al polígon, Vicenç Comas (Junts per Castelló) va veure errades a l'expedient. Jordi Garcia (Coalició UDEM-Plataforma) va valorar que la faran en terrenys inundables i va qüestionar l'oportunitat de la compra. Fernando Fernández (Ciutadans) va valorar que una gossera molestaria els veïns de Castelló Nou.