Els bombers, els tècnics de l'Ajuntament de Roses i l'empresa de serveis Hidrojet van evitar que un vessament de gasoil arribés al port de Roses. Durant tota la nit i part del matí d'ahir van treballar primer per contenir el gasoil i després per succionar-lo. Al final van poder recollir tot el combustible i van evitar que arribés al port.

El problema va començar el dijous a les quatre de la tarda quan un camió que descarregava gènere en un supermercat va fer elevar la tapa d'un embornal. La mala sort va fer que la tapa colpegés el dipòsit i l'esquerdés. El combustible, de quasi cent litres, es va vessar i es va escampar fins a arribar a la riera del Ginjoler. Es tracta d'una riera que travessa el centre del poble i va a parar al mar, d'aquesta manera el gasoil va seguir la ruta de la riera i va arribar al mar amb el consegüent perill contaminant.

Rebut l'avís, la Policia Local, els Bombers de la Generalitat i els tècnics del municipi van fer el possible per evitar que el combustible arribés a les aigües del port. Primer amb una barca zodiac van posar barreres de contenció d'un material similar al cautxú i van aconseguir contenir i limitar el vessament.

Després van buscar una entitat capaç de succionar el gasoil. Van trobar l'empresa Hidrojet especialitzada en neteges de foses sèptiques. Els operaris de l'empresa disposaven d'una boca que els permetia succionar en superfície, cosa que va evitar que haguessin de separar el gasoil de l'aigua amb un dipòsit. Quan van tenir el dipòsit del camió ple el van haver de dur a un centre de residus de Barcelona. Van treballar tot el matí d'ahir i van treure tot el gasoil. Les barreres de contenció han quedat fetes malbé però no hi ha hagut danys ecològics.