L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha publicat una demanda de voluntaris perquè atenguin les colònies de gats que hi ha al poble. Fonts de l'Ajuntament han informat que la idea és gestionar les colònies de gats d'una manera més d'acord amb els valors humans de cara els animals. Han comptat que hi ha entre 10 i 11 colònies de gats a la localitat.

La gestió de les colònies ha estat atorgada a la Fundació Fauna a través d'un conveni, ja que la fundació ha iniciat el Projecte Gat. Des de la Fundació expliquen que es un projecte ambiental i de salut pública. Consisteix a capturar-los mitjançant gàbies trampa, portar-los a un centre veterinari per esterilitzar-los o tornar-los a la colònia d'origen. Per identificar els gats esterilitzats, el veterinari els marca amb un tall a l'orella.

La feina la fan les mateixes persones que gestionen les colònies de gats de manera desinteressada. Però a banda d'alimentar els gats, aquestes persones es converteixen en els gestors de les colònies sobre la base d'informar de qualsevol fet que pugui sorgir a la seva colònia.Els voluntaris són formats per la Fundació Fauna per tal que es converteixin en alimentadors.

Sense depredadors

Els gats de les colònies no tenen depredadors. Això fa que els col·lectius de gats es reprodueixin de manara ràpida. Una femella pot crer una quinzena de gats a l'any. Aproximadament la meitat dels gats sobreviuen, i al cap de cinc mesos, les joves femelles ja poden gatinar.