La Generalitat ha emès aquest dilluns un informe favorable a la construcció d'un centre comercial a Puigcerdà (Cerdanya), i ha aprovat el pla per regular usos comercials a Lloret de Mar (Selva).

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha explicat en un comunicat que la construcció d'el centre comercial es preveu en el camí de la Pedragosa, a Puigcerdà, per al que es reduirà el nombre d'habitatges previstos a la zona.

El centre comercial a sud del nucli urbà, en un espai on també es preveu construir una escola, i l'Ajuntament ha proposat substituir 112 dels pisos que s'hi havien de construir pel centre comercial.

Pel que fa a Lloret de Mar, el pla d'usos comercials que s'ha aprovat estipula que les noves botigues d'una mateixa especialitat que s'obrin als carrers principals de la ciutat hauran guarden una distància mínima de 50 metres entre elles.

La Conselleria ha detallat que el sector comercial al municipi està molt marcat pel turisme assentat: "Un model de baixa diversitat i repetitiu durant la temporada turística i una imatge desèrtica de la majoria de carrers a causa d'establiments tancats fora de temporada".