Un estudi dut a terme per investigadors de la Harvard Medical School de Boston (Estats Units) ha posat de manifest que el nou coronavirus que causa la malaltia de la covid-19 podria haver estat circulant per Wuhan (la Xina) des de l'agost de l'any passat.

Han arribat a aquesta conclusió després d'analitzar imatges satèl·lit dels aparcaments als hospitals de la ciutat xinesa, així com les cerques a Internet sobre termes relacionats amb símptomes característic del nou coronavirus.

De fet, segons les anàlisis dels experts, el virus ha pogut circular abans de detectar-se al mercat de Wuhan, lloc on fins ara s'ha pensat que va començar la propagació de la malaltia i que ha afectat la major part dels països del món. En concret, els experts van analitzar més de cent imatges satèl·lit de Wuhan des del 9 de gener de 2018 fins al 30 d'abril de 2020, incloent-hi dues-centes fotografies d'aparcaments i zones hospitalàries de la ciutat xinesa.

Així, van poder comprovar que a partir de l'agost es va produir un increment de vistes als hospitals, especialment entre setembre i octubre, amb un pic màxim al desembre.