El Govern ha decidit ajornar l'increment previst de la taxa turística inclòs en els pressupostos de la Generalitat per al 2020 fins a l'1 de gener de 2021 amb la finalitat de «donar oxigen» al sector turístic a causa de la crisi causada per la Covid-19.

Després de la reunió setmanal del govern català, el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va anunciar aquest ajornament de les noves tarifes de la taxa, que havien d'aplicar l'1 de juliol d'aquest any, i que finalment entraran en vigor l'1 de gener de 2021.

A mitjans març, el Govern ja va anunciar que ajornava l'augment de la taxa previst a l'abril fins al setembre, i ara ho deixa en suspens fins a l'any que ve. Aragonès va dir que aquesta mesura donarà «oxigen» al sector turístic, i va afegir que aquesta activitat necessitarà «un suport prolongat» durant mesos, fins que es normalitzi la mobilitat interna i la internacional. Per la seva banda, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, va comentar que l'ajornament és una mesura que «ajuda» a un sector que suposa el 25% dels afectats per expedients de regulació temporal de l'ocupació a Catalunya.