12 de juny de 2020
12.06.2020
Diari de Girona

Salut Pública investiga un brot de coronavirus a la Garrotxa que ha afectat 31 persones

El focus, que ha afectat 20 treballadors d'una mateixa empresa alimentària de la comarca, està "controlat i contingut"

12.06.2020 | 17:06
Salut Pública investiga un brot de coronavirus a la Garrotxa que ha afectat 31 persones

L'Agència de Salut Pública i els serveis assistencials de la Garrotxa estan investigant i contenint un brot de coronavirus que ha afectat 31 persones: 20 treballadors del grup alimentari Noel i onze contactes d'aquests. Segons informa el Departament de Salut, dinou dels contagiats presenten simptomatologia lleu, mentre que dotze no tenen cap símptoma. Tots els afectats, que evolucionen favorablement, estan fent el confinament de catorze dies als seus domicilis per evitar la propagació del virus.

Des de l'empresa van fer proves de PCR per determinar la presència del virus als treballadors que tenien contacte amb els afectats a mode de cribratge, per tant, Salut no preveu més afectacions a l'entorn laboral.

La notificació del primer cas es va registrar el 5 de juny, d'un dels treballadors que va informar que havia iniciat símptomes el 27 de maig. La data d'inici de símptomes dels contactes és entre el 3 i el 10 de juny.

Els centres de salut de la zona i l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona estan fent seguiment als casos i als seus contactes per evitar la propagació del coronavirus i subratllen que està "controlat".

Amb tot, Salut trasllada un missatge a la ciutadania per no abaixar la guàrdia ni ara ni a l'entrada a la fase 3 de la regió sanitària Girona a partir de dilluns. Recorden que cal seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries i sobretot mantenir les distàncies de seguretat, portar mascaretes i fer una bona higiene de mans.


Noel: més de 800 testos i sense cap més positiu

La companyia alimentària Noel, en un comunicat difós aquest divendres, afirma que segueix "estrictes protocols" i que tots els casos detectats a la companyia "o bé no van presentar cap símptoma, o presentaven simptomatologia lleu". "Tots ells es troben aïllats als seus domicilis per evitar la propagació del virus, tal com indiquen els protocols de Salut", afegeixen.

El grup afegeix que des de l'inici de la crisi provocada per la COVID-19, "Noel ha mantingut una política activa de detecció de casos, realitzant més de 800 testos i, gràcies a això, pot afirmar que, a dia d'avui, no li consta que hi hagi cap més persona afectada de COVID-19 que estigui treballant a les seves instal·lacions".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook