El local ocupat pels dos homes que dimecres a la nit van agredir una persona a la zona dels Químics de Girona va ser tapiat ahir al matí pels propietaris de l'immoble. Els encarregats de fer l'actuació van haver d'esperar que les persones que eren a l'interior abandonessin l'espai i, finalment, van tapiar l'accés per evitar noves ocupacions.

Arran del violent atac, alguns veïns de la zona van denunciar públicament que un grup de persones -entre elles els dos agressors- estaven ocupant un local dels baixos d'un edifici de la plaça dels Químics i que causaven problemes d'insalubritat i inseguretat en aquesta zona. Segons va explicar un resident a Diari de Girona, aquestes persones feien les seves necessitats a l'interior del local, fins «a l'extrem que les orines es filtraven al pàrquing de sota».

L'agressió va tenir lloc dimecres cap a tres quarts d'onze de la nit al carrer Maria Josep Arnall. Allà, tres homes van començar a discutir amb una quarta persona fins que un d'ells el va començar a agredir amb una barra de ferro. Posteriorment, s'hi va afegir un segon agressor i tots dos van propinar diversos cops de peu a la víctima, el van empènyer contra el terra i el van colpejar a diverses parts del cos, però sobretot a la zona occipital del cap, i el van deixar en estat menys greu. El tercer home es va limitar a observar els fets. Finalment, els agressors van fugir del lloc i van deixar la víctima estesa a terra, tot i que es va poder aixecar i els va intentar perseguir.

Alguns veïns van presenciar i enregistrar l'atac i van avisar la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra. La víctima, de 31 anys, va ser traslladada en estat menys greu a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Els dos agressors, de 33 i 35 anys, van ser detinguts i després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs i van tornar al local, segons va explicar un dels veïns a través de les xarxes socials. Aquest resident també va criticar que la barra de ferro que van utilitzar per colpejar la víctima ja tornava a ser dins l'immoble ocupat. També s'hi podia veure un ganivet.