ls nous contagis diagnosticats a la Regió Sanitària de Girona han caigut un 66% en un mes. Segons l'últim informe retrospectiu difós pel Departament de Salut, en les últimes quatre setmanes s'han diagnosticat 627 casos nous per la Covid-19 a Girona, una dada molt inferior als 1.897 confirmats fa dos mesos durant el pic de la pandèmia, quan diàriament s'arribaven a superar el centenar de casos.

Els nous contagis notificats depenen dels diagnòstics epidemiològics i de les proves PCR que es van realitzant diàriament, i per tant ha estat habitual que al llarg de la crisi les xifres hagin ballat d'un dia a l'altre. Amb tot, fa mig mes que no s'arriba als cinquanta nous contagis en un sol dia.

En l'últim mes la xifra de nous contagis ha crescut un 12%, un ritme de creixement molt inferior al salt de contagis que va fer la Regió entre el tretze d'abril fins a l'11 de maig, quan va passar de tenir 3.051 casos a tenir-ne 4.948, és a dir, un 62% més. Ara, però, el brot de detectat per l'Agència de Salut Pública a la Garrotxa que ha afectat 31 persones demostra que la pandèmia segueix ben viva.

Ritme de les defuncions

Pel que fa a les defuncions, l'informe indica que fa dues setmanes que es registren menys de cinc defuncions cada dia a Girona, i de fet es van fent habituals els dies que no se'n produeix cap. L'últim dia que es va superar la desena, amb tretze casos, va ser fa més d'un mes. Per últim, el dia més negre de la pandèmia va ser el dia quatre d'abril, quan es van confirmar 28 morts.