Les reserves dels càmpings catalans es comencen a animar en els últims dies, tot i que s'espera una caiguda de l'ocupació per l'estiu d'entre un 40 i un 50%, després de l'allau de cancel·lacions que es van registrar en els mesos de març, abril i maig per la pandèmia.

El president de la Federació Catalana de Càmpings, el gironí Miquel Gotanegra, lamentava ahir que des del Govern s'hagi trigat a enviar «missatges clars» sobre quan s'anaven a reobrir les fronteres i es queixa de la «confusió» que hi va haver respecte a la quarantena. Això ha fet, segons Gotanegra, que molts turistes europeus, que solen organitzar amb molta antelació les seves vacances, s'hagin decantat per altres destinacions.

Malgrat el canvi de tendència que s'està vivint amb l'increment de reserves dels últims dies, la d'aquest any «serà una temporada difícil i curta», segons Gotanegra, que assegura que el turisme nacional no compensarà la poca assistència del client internacional, en un sector amb una alta dependència dels estrangers.

La majoria d'establiments es posaran en marxa entre el dia 19 de juny i l'1 de juliol, tot i que no s'espera que «fins a mitjans de juliol això agafi una mica de velocitat». Malgrat les perspectives, el sector espera que les reserves d'última hora s'activin i que la major afluència de turisme català i espanyol que es preveu serveixi per donar a conèixer els avantatges del càmping entre els turistes del nostre país.