El president del Govern, Pedro Sánchez, va sol·licitar ahir «patriotisme» als partits espanyols per donar suport a la proposta que ha realitzat la Comissió Europea (CE) amb un fons de 750.000 milions d'euros per ajudar a sortir de la crisi del coronavirus. «Anem de la mà», ha exclamat, en una al·lusió vetllada al PP.

Sánchez va explicar que aquesta proposta de la Comissió Europea compta amb suports «molt amplis» dins dels Estats membres però encara no està aprovada, ja que troben «reticències en alguns països». Al seu judici, és «essencial» per a la recuperació dels «països més colpejats» i actua «en benefici del conjunt d'Europa».

Per això, va assegurar que volia demanar «públicament a tots els partits espanyols que secundin activament la proposta de la Comissió Europea dins de les seves famílies polítiques respectives» amb l'objectiu que sigui aprovada en el Consell Europeu i es pugui posar en marxa «el més aviat possible». «Demano responsabilitat i altura de mires i, abans de res, demano patriotisme», va sol·licitar.

Així, va subratllar que si Espanya guanya, «tots» guanyen, inclosos els treballadors, els autònoms i les empreses. «Si Espanya perd, no sols perd el Govern d'Espanya, tots perdem. Ningú pot somiar amb treure un benefici danyant els interessos d'Espanya i del conjunt de ciutadans», va asseverar, per a apel·lar de nou a aquesta responsabilitat dels partits.

Crida a la unitat

En ser preguntat fins a quin punt és compatible la política econòmica del PSOE i Unides Podem amb la de Cs, davant una eventual negociació pressupostària amb el partit taronja, Sánchez va indicar que la crisi del covid-19 portarà una crisi social i econòmica i, atès que cal posar en marxa al país, «tots» s'hauran de posar del seu costat. Preguntat després si hi haurà canvi d'estratègia en aquesta negociació amb Cs, el cap de l'executiu va indicar que tenen un Parlament «fragmentat» i que la ciutadania «anhela unitat» per part de «totes les forces polítiques».

Després de posar en valor l'acord aconseguit en el Congrés per a aprovar l'Ingrés Mínim Vital, va assenyalar que el Govern «estarà per reconstruir i recuperar» i va afegir que amb aquest propòsit «cridaran a totes les forces polítiques». «No sobra ningú, el que sobra en política és l'odi, l'insult i la provocació», va manifestar.