Les Planes d'Hostoles ha decidit limitar l'aforament dels gorgs que hi ha al municipi com a mesura de prevenció i seguretat per la covid-19. A partir d'aquest dissabte, només es permetran 200 visitants al dia, que prèviament hauran de comprar l'entrada al web per poder-hi accedir. Els adults han de pagar 3 euros i els infants entraran gratuïtament i el preu ja inclou l'aparcament a la zona habilitada. La mesura s'ha pres en compliment de les recomanacions de les autoritats sanitàries i en coordinació amb la Fundació Emys, l'entitat ecologista amb la qual porten anys treballant la conservació d'aquest espai natural. També s'ha reforçat la vigilància amb més agents: dels dos agents que tenien a l'estiu es passarà a nou. N'hi haurà un a cada gorg i els dos restants es mouran per la zona.

L'alcalde del municipi, Eduard Llorà, va detallar ahir que aquells que no compleixin amb les normes seran sancionats. Segons Llorà, els agents controlaran el compliment de l'aforament i també redistribuiran els visitants per evitar concentracions en punts concrets. Des de l'Ajuntament detallen que en els últims dies de juny ja han notat una «afluència significativa» de visitants, quan encara s'estava en la fase 2 a la regió sanitària de Girona. Amb la previsió que l'àmbit metropolità de Barcelona passi a nivell 3, s'espera que augmenti encara més el volum de gent i per això s'ha decidit posar en marxa el dispositiu aquest mateix dissabte.

Els visitants que vulguin accedir als gorgs hauran de comprar prèviament l'entrada al web de la Fundació Emys ( fundacioemys.org/experiencies/gorgslesplanes/) i comprovar si hi ha disponibilitat per al dia que volen anar-hi. Els adults pagaran 3 euros i els nens de menys de 12 anys entraran gratuïtament. El màxim de tiquets que es poden comprar són 5 adults i 5 infants.

Un espai protegit

L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles a l'espai natural protegit del riu Brugent en el seu pas pel municipi. Aquesta és una col·laboració continuada que ha aconseguit regular els usos i accessos al medi natural i conscienciar la societat sobre la importància i el valor d'aquest espai. L'any passat hi va haver uns 20.000 visitants, sobretot concentrades durant l'estiu. Una dada que demostra la «necessitat de gestió» segons el director de la Fundació Emys, Marc Vilahur, perquè suposa multiplicar per 15% la seva població en pocs mesos. D'altra banda també ha explicat que al web on s'ha de comprar l'entrada també hi ha informació de la biodiversitat de la zona.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus