Palafrugell va oferir ahir l'últim comiat a qui va ser el seu alcalde durant dotze anys, Frederic Suñer, que va morir dilluns a l'edat de 87 anys. La cerimònia va tenir lloc ahir a la tarda a la parròquia de Sant Martí de Palafrugell, i els assistents van haver de guardar les distàncies de seguretat i seguir els protocols per evitar la propagació del coronavirus.

Suñer havia estat alcalde de Palafrugell per Convergència i Unió entre els anys 1991 i 2003, etapa durant la qual va impulsar la creació de la Fundació Josep Pla, de la qual va ser president i a la qual seguia vinculat com a vocal en el moment de la seva mort.

Farmacèutic de professió, Suñer havia excel·lit en l'àmbit de l'anàlisi clínica i també havia estat durant tres anys president de la Diputació de Girona. Durant la seva etapa com a director de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), va propiciar que el nou hospital de Santa Caterina s'aixequés a Salt.

En els darrers anys, Suñer estava jubilat i apartat tant de la farmàcia com de la política activa, però era freqüent veure'l pels carrers de Palafrugell conversant amb la resta de veïns.