L'Audiència de Girona ha absolt el venedor de llaminadures d'Hostalric (Selva) acusat d'abusar de vuit nenes d'entre 8 i 12 anys. El processat s'enfrontava a 45 anys de presó. El tribunal no es creu el relat de les menors i subratlla que les seves declaracions estan plenes de «contradiccions i discordances insalvables».

La sentència creu que les nenes -totes elles, amigues- van «exagerar» el fet que l'home «era massa efusiu amb les clientes» perquè les petonejava, les abraçava, els hi feia la barqueta o els donava palmellades al cul. A més dels abusos, el tribunal també absol l'acusat d'un delicte de corrupció de menors perquè conclou que el buidatge del seu ordinador no es va fer com pertocava i se li va vulnerar el dret a la intimitat.

Durant el judici, el processat va negar els càrrecs. Va atribuir les denúncies de les menors a «mala fe, enveges i diners». I va subratllar que no s'havia descarregat intencionadament cap dels vídeos que se li van trobar a l'ordinador.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Ildefons Carol, conclou que no hi ha res que porti a pensar que l'acusat cometés els abusos.

El tribunal analitza una per una les declaracions de les menors i recull que estan plenes de «contradiccions i discordances insalvables».