El president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, va explicar els principis d'acord arribats amb el Departament d'Agricultura per les sancions de caça i amb el Departament de Territori i Sostenibilitat en matèria de tinença i ús de gossos. Uns principis d'acord que han de ser ratificats per les societats de caça.

Ho va fer a la reunió que va tenir lloc al cobert La Màquina de Batre de Sant Fruitós de Bages a 2/4 de 9 del matí amb l'assistència de centenars de presidents i responsables de clubs i associacions de caçadors de les comarques de Girona i Barcelona. També hi va ser el director general d'Ecosistemes Forestals, Marc Costa. El nombre de caçadors a les comarques gironines es comptabilitza en unes 10.000 persones. A tot Catalunya, hi ha 60.000 caçadors, estructurats en un miler de societats.

La segona reunió va tenir lloc a l'Ampolla amb representants de Societats de Caçador de Tarragona i Les Terres de l'Ebre i a les 17 hores en va tenir una altra a Lleida pels representants de les societats lleidatanes. Les reunions d'ahir poden ser el final d'un pronunciat allunyament entre les societats de caçadors i la Generalitat per causa de l'aprovació de l'actualització de les sancions de caça el 29 d'abril.

La reacció dels caçadors a la multiplicació de moltes sancions va tenir lloc el 15 de maig quan els caçadors es van plantar. «No estem en contra d'endurir les sancions contra el furtivisme o el maltractament animal», va precisar. «Estem en contra que a una persona gran que no pot caminar que la deixem amb el cotxe a 23 metres del camí perquè no pot arribar més lluny, el sancionem amb 3.000 euros de multa», va posar d'exemple. Un altre exemple que va donar en un document audiovisual públic és que un gosser que té trenta gossos de caça, si en té un sense declarar a l'Ajuntament, pugui ser sancionat amb 3.000 euros. En diverses ocasions, Sánchez ha recordat la col·laboració dels caçadors en la reducció dels senglars, en la reducció de la sinistralitat en carreteres, en la reducció dels danys a l'agricultura, en la reducció del risc de malaltia. A més va enumerar millores d'hàbitat en les espècies protegides i les cinegètiques.

A partir de mitjans de maig, els caçadors van deixar de fer batudes per danys dels senglars i dels cabirols com a protesta de les sancions. Tot seguit Sánchez va començar un conjunt de reunions amb partits, sindicats d'agricultors i ramaders i ajuntaments. En els últims dies ajuntaments de tot Catalunya i algun Consell Comarcal han aprovat mocions de suport a la caça.