El reciclatge ha augmentat en un 46% en tres anys a Sant Hilari. La xifra la va donar el regidor de Medi Ambient, Jordi Rotllan (PiG-idSelva), a l'últim ple. Ho va fer en l'apartat destinat a l'aprovació d'un conveni amb el Consell Comarcal de la Selva pel trasllat dels residus municipals. Va explicar que en tres anys han passat d'un 28% de reciclatge al 74% actual.

Rotllan va explicar que el 2017, quan van iniciar la recollida porta a porta, els resultats del reciclatge eren del 28%. «Per tant portàvem el 72% de la recollida a la planta de rebuig i de resta», va dir. També va recordar que en aquell moment el cost de dur residus a la planta era de 30 euros la tona. Va explicar que ara el cost d'entrada de residus a la planta és de 47 euros i la previsió és que el 2021 sigui de 71 euros. En números va explicar que el 2017 es van portar 1.900 tones a la planta. Al preu de 30 euros la tona, el cost anual va ser de 57.000 euros.

En canvi, ara, amb el sistema porta a porta, hi porten 350 tones. Amb un cost de 47 euros la tona, el cost anual és de 16.450 euros. Segons Rotllan, la diferència els ha permès congelar la taxa d'escombraries. L'Agència Catalana de Residus fa caracteritzacions dels bons resultats de la recollida de residus al municipi.