Palamós ha recuperat la totalitat de l'espai de sorra i còdols de la petita platja de Pere Grau, després de retirar els antics blocs de formigó que ocupaven aquest espai litoral. Aquesta platja es troba situada a la zona exterior del port comercial «Fèlix Ribera Casamada». Concretament entre aquesta infraestructura i la zona de les roques del Giber, just sota el tram del camí de ronda que li dona accés i que també connecta amb el far, a la Punta del Molí.

Segons va informar ahir el consistori, bona part d'aquesta platja ha estat ocupada, des de fa dècades, per alguns dels blocs de formigó i pedra utilitzats per a la protecció del dic de recer del port davant de possibles temporals que el puguessin afectar.

Amb motiu de la realització de les obres de reforç d'aquest dic que actualment s'estan executant, s'ha aprofitat per restablir la secció del talús d'aquest primer tram del port que coincideix amb l'espai litoral de Pere Grau.

Segons l'Ajuntament palamosí, els treballs realitzats han permès retirar els antics blocs de formigó que hi havia en aquest àmbit de la platja, mantenint la seguretat a tot el dic, que es garanteix plenament amb la reposició de blocs de formigó que s'ha realitzat a la resta d'aquest braç de protecció del port.

Amb aquesta acció, el consistori assegura que s'ha permès treure tots els blocs que ocupaven fins ara aquest espai i recuperar la platja de Pere Grau en la seva totalitat.

Tasques de millora

D'altra banda, l'ajuntament va remarcar que en els darrers anys ha realitzat diverses tasques de manteniment i millora d'aquest espai litoral, amb accions de neteja dels matolls acumulats en aquest àmbit que s'ha estès també en el manteniment del talús que envolta aquesta platja.

A banda, i de manera conjunta amb el Ministeri de Medi Ambient, també es va realitzar la millora del camí de ronda que dona accés tant a la platja de Pere Grau com al far, amb la restauració del ferm del sender i la ubicació d'una tanca de seguretat en tot el seu recorregut.