El Govern d'Aragó va indicar ahir que la situació generada als brots de la covid-19 a les quatre comarques situades a la zona més oriental està «controlada» i «ben resolta». Ho va anunciar ahir la consellera de Sanitat del Govern aragonès, Sira Repollés, des del municipi de Binèfar, un dels que ha retrocedit a la fase dos de la desescalada per tal de contenir els brots. Les comarques situades a la zona oriental de la comunitat autònoma són Cinca Mitjà, Baix Cinca i la Llitera, a la província d'Osca, que van tornar a la fase dos el dilluns passat i la de Baix Aragó- Casp, a la província de Saragossa, que ho va fer el dimarts.

La consellera va explicar que en aquestes comarques «s'han produït» durant el cap de setmana diversos casos a treballadors, especialment d'indústries o explotacions del sector hortofructícola per la mobilitat entre comarques.

Segons Repollés, el que «més ajudarà» per evitar nous contagis és limitar els aforaments, reduint les agrupacions de persones a quinze i augmentar el distanciament social, així com extremar la higiene i l'ús de mascaretes.