El cap d'Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, considera que el degoteig de notícies sobre brots formarà part de la nova normalitat en els pròxims mesos. En una entrevista realitzada ahir a Catalunya Ràdio, Trilla va afegir que, per probabilitats, semblaria que durant l'estiu, si es van controlant els rebrots, probablement es conviurà amb aquest tipus de situacions. A més, va afirmar que no hi ha boles de vidre i, per tant, no es pot dir quan hi haurà un rebrot i va defugir de parlar d'una segona onada tenint en compte que, segons Trilla, encara no s'ha sortit de la primera. «Em limitaria a veure el dia a dia», va concloure.

Trilla creu que la societat s'ha d'acostumar al fet que vagin sortint focus de la covid-19, com ha passat en els darrers dies. «L'únic que fan és posar sobre la taula que el virus segueix entre nosaltres. Que els contagis poden ser aïllats o que n'hi ha que es poden convertir en petits o grans brots i aquests brots s'han de controlar. El degoteig de notícies sobre brots formen part de la nova normalitat o nova situació segur dels propers mesos», va explicar.

Preguntat directament sobre les possibilitats d'un rebrot massiu al juliol o abans de la tardor, Trilla va respondre que «la realitat és que no hi ha boles de vidre perquè van quedar malmeses des de l'inici de la pandèmia».

Per últim, va indicar que les càrniques són un punt d'especial risc per les condicions en les que treballen els empleats.