25 de juny de 2020
25.06.2020
Diari de Girona

L'entreteniment de quatre amics acaba als bars de l'Empordà en format cervesa

Cervesa de Roses reivindica l'ADN de la comarca i conté mel dels Abellaires i mandarina · Surt al mercat amb 3.000 ampolles

24.06.2020 | 23:55
El procés d'etiquetatge de CDR, La Innocent

Cervesa de Roses (CDR) surt al mercat postulant-se com a beguda «reivindicativa» i elaborada amb productes km0. Creada per quatre amics de Castelló d'Empúries, Roses i Llançà, la marca CDR s'estrena amb La Innocent, feta amb mel dels Abellaires Empordanesos i pela de mandarina.

El que en un inici era un entreteniment per aquest grup d'amics (David, Marc, Francesc i Gerard) ara s'ha acabat professionalitzant i ja es pot tastar en diversos bars de l'Alt Empordà. L'aventura la van iniciar fa uns nou mesos i després de moltes proves i canvis, finalment ha vist la llum.

Un dels principals reclams és, precisament, el nom, que deixa palès els ideals de la beguda. «Ens va fer gràcia la idea i lligar-ho amb una etiqueta més independentista per deslligar-nos de la resta de cerveses artesanes», explica Gerard Blanché, un dels impulsors.

La Innocent és una American Pale Ale (APA), que en el cas de CDR han rebatejat com a Brave Costa APA. «Li hem donat el nostre puntet de la Costa Brava», assegura. «Somiada, lluitada i elaborada a l'Alt Empordà» és l'eslògan que acompanya La Innocent i és tota una declaració d'intencions. «És una cervesa que no és tan5 amarga com tocaria, té 5,5% de graduació i està pensada per a tots els gustos. El nom de La Innocent també fa referència a això», apunta. Els seus creadors la defineixen com una «cervesa rebel». «Hem fet tot allò que ens aconsellaven no fer i menys amb una primera cervesa perquè molta gent no s'atreveix», diu Blanché.

En el cas de la mel no es pot controlar el percentatge de sucre i és un «risc» que no tothom està disposat a assumir per a una primera cervesa, ja que probablement no es podrà tornar a repetir aquella mateixa fórmula. L'envasat es fa a Besalú i la malta la importen des de Regne Unit.

3.000 ampolles

CDR surt al mercat amb una producció inicial de 1.000 litres i 3.000 ampolles que distribueixen en establiments de la comarca. El Cafè L'Habana de Llançà, el Portal de la Gallarda a Castelló d'Empúries i el Poke Corner i el Cerdanya de Roses en són els primers confirmats i part de la producció ja la tenen encarregada a través de les xarxes socials. Ja estan pensant en la propera i arriscaran amb fruites de l'Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook