El Ministeri de Sanitat augmentarà les cobertures de vacunació de la grip durant la campanya 2020-2021, especialment al personal sanitari i sociosanitari i els altres grups de risc davant la possible segona onada de coronavirus a la tardor.

Ho va anunciar ahir el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la seva compareixença setmanal a la Comissió de Sanitat del Congrés, on va recordar que el Ministeri va realitzar una compra extraordinària de vacunes de la grip «donada la incertesa entorn del comportament que pugui presentar el coronavirus».

El ministre va anunciar la compra extraordinària, que és complementària a la que facin les comunitats autònomes, i que suposarà l'adquisició de cinc milions de dosis extres.

En la seva compareixença, Illa va precisar que l'objectiu és arribar a una cobertura vacunal del 75% a persones més grans de 65 anys, personal sanitari i sociosanitari i superar el 60% en embarassades i grups de risc, en consonància amb els establerts per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Comissió Europea.

També va precisar que la campanya s'iniciarà «tan aviat com sigui possible durant el mes d'octubre».

La campanya de vacunació té l'objectiu de protegir a les persones més vulnerables a la grip, disminuint el màxim possible la seva incidència en aquests grups de risc i contribuint a reduir l'impacte sobre la pressió assistencial.

En paral·lel, el ministre va remarcar que Sanitat treballa en una campanya de comunicació per conscienciar de la importància de la vacunació i que vol comptar amb el compromís de les organitzacions de personal sanitari, sindicats, col·legis professionals i societats científiques, instant-les a que traslladin als seus integrants la recomanació de vacunar-se.