La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) alerta que quatre centres d'atenció i informació de la Seguretat Social Segons informen en un comunicat, ahir va obrir al públic l'oficina de Girona i el 6 de juliol «obriran la resta, però amb tancaments parcials». El sindicat tem que aquest tancament es converteixi en «definitiu» i sosté que l'Estat «abandona els seus serveis» a la demarcació.

El CSIF a les comarques gironines i apunten que és «incomprensible» tenint en compte l'índex d'atur i la necessitat de gestionar l'ingrés mínim vital. Segons informa el sindicat en un comunicat, aquest dijous ha obert al públic el CAISS de Girona i el 6 de juliol ho faran la resta, tot i que de manera parcial. La setmana passada ja van alertar que la manca «gravíssima» de personal de l'administració general de l'Estat acabaria provocant el tancament de diverses oficines, ja sigui total o parcial. Recorden que en els últims anys ja hi ha hagut tancaments temporals de les oficines de Ripoll, Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d'Empordà. El sindicat remarca que dels nou CAISS que hi ha actualment a la demarcació, a mig termini només en quedaran cinc d'oberts.

Exposen que de moment ja hi ha autorització perquè les oficines de Sant Feliu i la Bisbal unifiquin serveis, obrint dos dies la Bisbal i tres Sant Feliu de Guíxols. A més, l'oficina de Santa Coloma de Farners només obrirà dilluns i divendres, i els funcionaris treballaran la resta de dies al CAISS de Girona, una redefinició que el sindicat dubta que sigui temporal.