La Policia Nacional ha desmantellat una activa organització criminal que distribuïa cocaïna a les comarques gironines, concretament a les comarques de la Selva i el Gironès. En total hi ha 27 persones detingudes i 16 d'elles han ingressat a presó.

La xarxa de distribució estava situada a Badalona i, des d'allà, se subministrava la droga a través de proveïdors lligats a l'organització a la província de Girona i a la de Barcelona.

Els agents, per escapçar la banda, han portat a terme 19 registres simultanis en domicilis i locals on van ser confiscats uns onze quilos de cocaïna, 408 grams de vidre, 180 quilos d'haixix, 1.715 grams de marihuana i 22,5 quilos de substància de tall.

A més, han intervingut 530.000 euros en metàl·lic i 22 vehicles. La investigació va començar fa un any després de detectar una xarxa de distribució de cocaïna radicada a la ciutat de Badalona. Fa pocs dies, i després de nombroses gestions, es va dur a terme la fase d'explotació realitzant-se, de forma simultània, 19 registres en domicilis i locals comercials de les localitats de Badalona, Mataró, les Franqueses de Vallès, Vic, Arenys de Mar, Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna.

Fruit dels registres, els agents van intervenir droga, diners i aparells electrònics, 16 balances de precisió, una premsa hidràulica, 98 telèfons mòbils i diverses tauletes i ordinadors. A més de diners i 22 vehicles, de diferents gammes, utilitzats per l'organització com emmagatzematge i distribució de les drogues.

Alguns d'ells comptaven amb «caletes» perfectament habilitades per a la seva ocultació i dotats amb un sofisticat sistema electrònic d'obertura.

Van ser detingudes un total de 27 persones, ingressant 16 d'elles a la presó per ordre judicial, com a presumptes delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.