Un total de deu municipis de les comarques gironines han continuat sumant nous casos de coronavirus des de l'inici d'aquesta setmana segons les dades publicades pel Departament de Salut de la Generalitat. D'entre aquests municipis, el que més casos registra entre el 21 i el 25 de juny a Girona és Olot, on es comptabilitzen set nous positius.

D'altra banda, en tres localitats més s'han detectat dos casos: Cassà de la Selva, Girona i Lloret de Mar. Finalment, a Banyoles, Blanes, Camprodon, Castellfollit de la Roca, Riells i Viabrea i Santa Pau, se n'ha detectat un.

La majoria d'aquests casos, un total de deu, han estat confirmats per test ràpid. Vuit d'aquests s'han pogut verificar mitjançant una prova PCR i un altre cas s'ha pogut detectar amb el test ELISA o serològic.

La xifra de nous contagis s'ha reduït considerablement respecte a la setmana passada. La principal diferència és que divendres passat, Girona acumulava un total d'onze nous positius en una setmana, seguida d'Olot, amb nou. En canvi, tot i que en menys dies, Girona només n'ha sumat dos i Olot segueix en una dinàmica semblant.

Prop d'un miler de nous contagis

Durant aquesta setmana, Salut també ha detectat prop d'un miler de casos sospitosos, en concret 987. Girona concentra la xifra més alta, 126, seguida d'Olot amb 103 i amb concentracions menys grans Figueres (56), Blanes (45), Lloret de Mar (42), Salt (35) i Sant Feliu de Guíxols (32). En total, són 126 els municipis gironins on viu alguna persona considerada sospitosa d'haver contret la malaltia.

Aquest nombre també s'ha reduït pràcticament a la meitat respecte a la setmana passada. De fet, divendres de la setmana passada Figueres n'havia registrat 116, Blanes 146; Lloret de Mar, 86 i Sant Feliu de Guíxols, 74.

De moment, malgrat l'entrada a la fase de represa, sembla que la pandèmia es manté controlada a les comarques gironines.