La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) preveu fer l'entrega dels premis «abans de finals d'any» tot i que encara no té una data tancada ni una ubicació determinada. La directora general, Mònica Margarit, va recordar que habitualment l'acte es feia «a finals de juny», tret de l'any passat, quan el van traslladar a la tardor per celebrar els deu anys de la Fundació. Margarit va lamentar que aquest any «la crisi sanitària ha impedit» que es mantingués el calendari i ara treballen en poder-lo fer durant l'últim trimestre del 2020. De tota manera, la directora general va avançar que estan treballant en un format alternatiu que «permeti arribar a molta gent», ja que amb les restriccions sanitàries serà difícil celebrar un acte multitudinari.

L'any passat, a Barcelona

Es manté la incògnita però de la ubicació de la gala. L'any passat es va fer a Barcelona amb motiu del desè aniversari de la Fundació i per això també es va fer a la tardor, tot i que normalment es feia a finals de juny. L'any abans, però, l'FPdGi va haver de fer l'entrega dels premis a l'espai Mas Marroch de Vilablareix després de la negativa de l'Ajuntament de Girona a cedir les instal·lacions del Palau de Congressos i Fira de Girona. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va excusar-se dient que l'equipament estava tancat perquè hi feien reformes i no es podia fer allà. Això va obligar la fundació a buscar un espai alternatiu, com ara el Mas Marroch.

Mònica Margarit va avançar el canvi de dates de l'entrega dels premis d'aquest 2020 durant una trobada virtual amb tots els premiats. En aquesta edició, el premi de les Arts i les Lletres ha estat per Guillermo García. Ha estat la primera vegada que un cineasta guanya aquest guardó i Margarit es va mostrar satisfeta de poder sumar aquesta disciplina artística en uns premis que compten amb arquitectes, escriptors i molts altres artistes. García va aconseguir el Goya l'any 2016 a la Millor Pel·lícula Documental per Frágil Equilibrio. Ara, està treballant en el seu primer llargmetratge de ficció, que es titularà Ciudad sin sueño. El director es va mostrar molt satisfet per rebre el guardó en un any especial per la pandèmia.