El sindicat de Comissions Obreres (CCOO) va considerar ahir «una veritable vergonya» que el Departament d'Educació vulgui «imposar» el disseny del curs 2020-21 sense consensuar-lo amb els docents.

A parer del sindicat, «sense la veu» dels professionals de l'educació és «impossible» afrontar un curs que comença després del daltabaix que ha suposat la pandèmia del coronavirus. A més, opina que «negant-se a negociar» el Departament «renuncia a garantir» un sistema educatiu «de qualitat». Segons la formació, aquesta «imposició» és «autoritària», «il·legal», «ineficaç» i «irresponsable».

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui en roda de premsa que el curs vinent no hi haurà ràtios d'alumnat, s'incorporaran 5.000 docents i s'establiran grups estables d'alumnat.

A cop de roda de premsa

El sindicat CCOO ha criticat, precisament, que Bargalló ha «substituït» la negociació col·lectiva per les rodes de premsa, i ha acusat el conseller de no haver tingut temps durant «tot el mes de juny» de negociar però sí de prendre «decisions unilaterals» sobre com serà el curs que ve.

A banda, ha lamentat que el Departament hagi comunicat aquestes decisions a algunes direccions de centres «sense que passin per cap mesa Sectorial», unes decisions que «afecten directament les condicions de treball del personal docent».

Per tot plegat, CCOO considera «imprescindible i urgent» una «negociació real» sobre les condicions del curs vinent «sense decisions tancades, preses a priori».