La Guàrdia Civil ha dut a terme l'anomenada operació Kummitus-Jaulo que ha permès la desarticulació d'un grup criminal dedicat a el tràfic de drogues i la detenció de nou persones, que actuaven coordinadament des de les províncies de Terol, Saragossa i Girona.

A les comarques de Girona, la banda estava assentada a Llagostera, Caldes de Malavella i Girona.

L'operació va començar a l'agost de l'any passat davant la possible existència d'un immoble ubicat a Torrijo del Campo (Terol), que s'utilitzaria com a lloc de cultiu indoor de cànnabis sativa, i ha culminat en el mes de juny.

De les informacions recollides durant la investigació es va aconseguir determinar les identitats de les persones implicades en aquesta activitat il·lícita, així com que actuarien en coordinació per al cultiu i distribució d'aquesta substància amb altres que residien a les províncies de Saragossa i Girona, iniciant-se en aquest moment una operació conjunta entre efectius de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Casetas (Saragossa) i Terol.

Fruit de les investigacions dels especialistes van obtenir nombrosos indicis que evidenciaven l'existència d'un grup criminal, format per 9 persones que, actuant en coordinació i repartiment de tasques, es dedicaven a el cultiu i distribució de cànnabis en les esmentades tres províncies.

322 quilos de marihuana

Les actuacions van culminar amb la realització de 7 registres, entre els dies 22 i 23 de juny, a les localitats saragossanes de Longares i Jaulín; a Llagostera, Caldes de Malavella i Girona, i un a Torrijo de el Camp (Terol).

En els registres es van trobar un total de 322 quilos de marihuana -en planta i cabdells-, 11.900 euros en efectiu, així com elements i productes necessaris per al cultiu i distribució de la substància, segons ha informat la Guàrdia Civil a Saragossa.

Cinc dels habitatges registrades comptaven amb sofisticats sistemes i infraestructures per al cultiu 'indoor' de cànnabis, distribuint les estades per al creixement, assecat i emmagatzematge de la substància.

Com a resultat de l'operació nou persones han estat detingudes, sis homes i tres dones, de nacionalitat espanyola, als quals se'ls imputen presumptes delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública, per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Després de quedar a disposició judicial al jutjat d'Instrucció número 1 de Calamocha, es va decretar l'ingrés al Centre Penitenciari de Terol de 6 dels arrestats.

En aquesta operació han participat agents de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Casetes, UOPJ de Terol, seguretat ciutadana de Calamocha i Terol, amb la col·laboració d'efectius de Policia Judicial de Girona i Servei Cinològic de la Guàrdia Civil de Barcelona.