L'Ajuntament de Vilablareix que travessa de punta a punta el municipi, després de detectar que els vehicles que hi circulen superen la velocitat permesa.

Segons fonts del consistori, la iniciativa no inclou -«de moment»- multes dissuasives, sinó que vol conscienciar els ciutadans a través dels missatges estampats als cartells per tal que els conductors afluixin, com ara: «A poc a poc», «Redueix», «Amb calma», «Sense pressa», «Vigila» i «Vilablareix t'ho agraeix».

«Hem optat per enviar un missatge en positiu, amb aquests cartells clars, que recalquen la necessitat de circular a la velocitat adequada de màxim 50 quilòmetres per hora», va apuntar el regidor de serveis, espais públics, entorn natural i comunicació, Jordi Frigola.

L'objectiu d'aquesta campanya no és multar els vehicles que corren massa, sinó de conscienciació per reduir la velocitat mentre creuen la vila, ja que l'Ajuntament -indiquen en un comunicat- ha detectat que se circula massa ràpid tot i les altres mesures implantades, com rotondes i semàfors.