L'Ajuntament de Banyoles iniciarà aquest cap de setmana una prova pilot per restringir la circulació de vehicles al vial més proper a l'Estany i així facilitar el distanciament social, especialment els caps de setmana, moment en què hi ha una major concentració de persones. A més, aquest diumenge es reprèn la Fira de la Ramona, amb diversos artesans.

Pel que fa a la prova pilot, afectarà el tram del passeig Lluís Marià Vidal, des del carrer Prior Agustí fins el passeig Mossèn Lluís Constans, i el tram del passeig Darder, entre el mateix passeig Lluís Constans fins al carrer Pintor Winthuysen. Aquesta restricció del transit anirà des de les 8 del matí del dissabte fins la mitjanit de diumenge i l'ús estarà restringit per a bicicletes, vianants, el trenet turístic i els veïns.

Torna la Fira de la Ramona

A partir d'aquest diumenge, en aquest espai s'hi instal·larà de nou la Fira de la Ramona, que reprendrà la seva activitat amb la participació de diversos artesans que ofereixen productes d'alimentació, decoració, complements i moda. El trànsit de vehicles que es dirigeixin cap a la zona de l'Estany seran desviats pel carrer de la Sardana.

El regidor de Via Pública, Lluís Costabella, ha explicat que «amb aquesta mesura es pretén facilitar la mobilitat a peu o amb bicicleta al front d'Estany i ampliar l'espai per tal de garantir que els ciutadans puguin mantenir la distancia social entre persones». Costabella també ha afegit que «la prova pilot es farà aquest cap de setmana i el següent i que, un cop valorada l'experiència, es podrà decidir si es manté durant tot l'estiu».

D'altra banda, durant el cap de setmana de l'11 i el 12 de juliol i el següent, s'habilitarà també un carril per a bicicletes en els dos sentits de la marxa al passeig de la Indústria, per connectar el Barri Vell i el passeig Mossèn Lluís Constans amb la finalitat de facilitar la mobilitat dels ciclistes.