Les últimes pluges

L'episodi d'ahir que també s'ha estès fins avui a la matinada, ha deixat registres destacats sobretot a la comarca de la Selva, la Garrotxa i el Ripollès.

L'acumulat d'aigua més destacat -fins avui a les 10:30 hores- és el de Vilobí amb 69,1 litres. A pocs quilòmetres de la població selvatana, a Santa Coloma de Farners també s'ha registrat el segon rècord, amb 46,4 litres. El Meteocat destaca que d'aquests litres, 14,6 litres van caure en només 10 minuts.

A la resta de la geografia gironina també hi ha hagut registres destacables. A la Vall d'en Bas han caigut 39,9 litres o a Molló, 34,3. En aquesta última localitat ripollesa, s'ha de dir que 12,6 litres van caure en només mitja hora.

A la Garrotxa, avui la capital, s'ha despertat amb un arbre de grans dimensions caigut al Parc Nou. A Olot, segons les dades del Meteocat, s'han registrat 31,4 litres en les darreres hores.

A l'Alt Empordà, com avui informa Diari de Girona, també es va donar una situació de temporal poc habitual. A Bàscara la forta tempesta, acompanyada de calamarsa i vent va afectar el municipi i el seu entorn.Bàscara Fonts municipals, asseguren que van caure 24 litres en només uns 10 minuts a la zona de Calabuig. A la zona on l'esclafit va ser més intens van caure 50 litres en 10 minuts. Aquest vendaval i calamarsa va fer caure diversos arbres i un d'ells va afectar una línia elèctrica de mitjana tensió deixant fins a 2.000 abonats afectats.

Més pluja a la tarda

Aquesta tarda es poden produir noves precipitacions en punts de l'interior de Girona. segons informa el Meteocat.

De cara el cap de setmana, tornen a pujar les temperatures i farà molt de sol