03 de juliol de 2020
03.07.2020
Diari de Girona
MEMÒRIES DE LA COVID-19

Pepita Aranda Bosch

Va morir amb 91 anys el 8 de maig en plena pandèmia de coronavirus, amb dos nets i dos besnets

03.07.2020 | 19:52
Pepita Aranda Bosch

Pepita Aranda Bosch –"Pepi" pels més coneguts–, va néixer el 21 de gener de 1929 a Barcelona. Filla de família obrera, Pepita va passar la seva infantesa al barri de Sants, marcada per la Guerra Civil. Ella i els seus tres germans es resguardaven dels bombardejos en un refugi antiaeri a Montjuïc, ubicat prop de la famosa Font Màgica, que, precisament, s'havia construït en motiu de l'Exposició Internacional l'any en què ella naixia.

La seva primera feina com a filadora va ser a la icònica empresa tèxtil del seu barri, La España Industrial, una fàbrica tan enorme que la va deixar impressionada i d'on sempre en va guardar un bon record de les companyes. Va abandonar el seu barri després de conèixer el seu marit, en Ramon, un ebenista i pescador badaloní amb qui va tenir la seva única filla, l'Amàlia. Va viure a Badalona fins als 80 anys, quan es va traslladar a Palafrugell amb la seva filla.

Amant de la música clàssica, les sardanes i la Zarzuela, Pepita també era una fervent defensora dels valors i l'educació, i va treballar dur en la costura i en indústria textil per tal que la seva filla pogués anar a una bona escola. Pepita va morir amb 91 anys el 8 de maig en plena pandèmia de coronavirus, amb dos nets i dos besnets.Diari de Girona ha obert en la seva edició digital un espai per recordar els veïns i veïnes de les comarques gironines que han mort a causa del coronavirus. Familiars o amics que vulguin participar poden fer arribar a través del correu electrònic participacio@ddg.cat un text d'entre 1.200 i 1.500 caràcters en el qual n'expliquin els principals trets biogràfics, l'activitat professional, les aficions... Els textos han d'anar acompanyats d'alguna fotografiaLa pandèmia i el confinament ha fet que molta gent no es pogués acomiadar com hauria volgut a persones estimades, fossin o no víctimes de la Covid-19. Per això, aquest espai digital a la web de Diari de Girona també restarà obert als escrits en memòria d'aquestes persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit