La Federació Territorial de Confraries de pescadors de Girona rebrà un total de 254.979 euros, amb un avançament inicial de la meitat, com a ajut per a recollir deixalles del mar durant la seva activitat pesquera.

Es tracta d'uns ajuts que acaba d'aprovar el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) d'un milió d'euros per al conjunt de federacions de confraries tot Catalunya. Els ajuts estan cofinançats pel Fons Europeu Marítim de la Pesca (FEMP) i la Generalitat amb l'objecitu és consolidar la participació dels pescadors en el sistema de recollida de residus al fons marí i compensar-los per aquestes tasques.

La iniciativa s'ha implantat en el marc de l'Estratègia Marítima de Catalunya 2030, que preveu ajuts destinats a l'enretirada activa de residus de l'ecosistema i també impulsa accions per millorar el coneixement i la conscienciació sobre el problema que actualment malmet la biodiversitat marina. Diversos estudis indiquen que prop del 80% d'aquesta forma de contaminació està formada per plàstics provinents de l'ús humà que posteriorment han anat a parar al mar.