Després de cinc dies sense notificar cap defunció per covid-19, la covid-19Regió Sanitària de Girona segons va informar Salut, ahir. La defunció va tenir lloc a un hospital gironí el dijous de la setmana passada. Cal tenir present que les xifres definitives tarden dies a concretar-se, ja que s'actualitzen a través d'informacions que arriben per diverses vies. Respecte als contagis, ahir Salut en va sumar onze de nous. El mateix informe especifica que, sis d'aquests, han tingut lloc a residències. D'aquesta manera, els geriàtrics gironins ja sumen un total de 1.698 persones infectades pel virus. Segons l'informe retrospectiu de casos diaris, dilluns se'n van diagnosticar sis i la resta daten de dies anteriors. En aquest context, els hospitals gironins van donar dues altes més.

Situació als hospitals

Malgrat que els casos confirmats per coronavirus fet que evidencia que el virus segueix ben actiu, la situació als hospitals està bastant calmada i sota control. Això demostra que, en general, les persones que es contagien no arriben a desenvolupar quadres clínics greus que requereixin hospitalització

Sense anar més lluny, l'hospital Jorsep Trueta no té cap pacient ingressat a planta, però sí que en té dos de crítics a l'UCI. Des d'una visió global, segons ha pogut saber aquest diari, a la Regió Sanitària de Girona hi ha nou pacients ingressats pel virus i un altre pendent dels resultats de la prova. A part dels crítics del Trueta, la resta evolucionen millor: n'hi ha dos al Santa Caterina, un a Blanes i dos a Figueres -es desconeix el centre sanitari on estan ingressats els dos restants.

D'altra banda, la Fundació Salut Empordà va informar que des de divendres s'han diagnosticat cinc casos nous i s'ha contagiat un sanitari de l'entitat.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus