08 de juliol de 2020
08.07.2020
Diari de Girona

Reconstrueixen el pont de la riera d'Osor malmès per les riuades del temporal «Gloria»

La infraestructura forma part de la via verda que uneix Girona i Olot

07.07.2020 | 23:46
El nou pont de la riera d'Osor durant la inauguració.

La Diputació de Girona va inaugurar ahir el nou pont de la riera d'Osor, a la Selva, que havia quedat malmès a causa del temporal Gloria a finals de gener. Es tracta de la infraestructura que connecta part de la via verda que uneix els municipis de Girona i Olot.

Tot i la situació d'emergència generada per la pandèmia de la covid-19, es van poder mantenir els terminis de l'obra, ja que la construcció de la passera es va poder fer «a porta tancada». El nou pont és voladís, té més capacitat hidràulica i està habilitat per ampliar el nombre de persones. El cost total d'aquesta millora ha estat de 552.832 euros.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, i l'alcalde de la Cellera de Ter, Xavier Boïgues, van visitar el nou pont ahir a la tarda per constatar la finalització de les obres.

El gran cabal d'aigua que va baixar amb el temporal va arrossegar nombroses restes vegetals i va encallar diversos arbres entre les columnes del pont. Aquest fet va provocar que part de l'estructura del pont cedís i va rebentar canonades d'aigua potable de l'entorn, que provenen del Pasteral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook