09 de juliol de 2020
09.07.2020
Diari de Girona

Aprovats els ajuts als pescadors per recollir deixalles marines

La Federació Territorial de Confraries de pescadors de Girona rep 254.979 ? per reduir els residus a la Costa Brava

08.07.2020 | 23:56
Aprovats els ajuts als pescadors per recollir deixalles marines

La Federació Territorial de Confraries de pescadors de Girona rebrà un total de 254.979 euros, amb un avançament inicial de la meitat, com a ajut per a recollir deixalles del mar durant la seva activitat pesquera.

Es tracta d'uns ajuts que acaba d'aprovar el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) d'un milió d'euros per al conjunt de federacions de confraries tot Catalunya. Els ajuts estan cofinançats pel Fons Europeu Marítim de la Pesca (FEMP) i la Generalitat amb l'objecitu és consolidar la participació dels pescadors en el sistema de recollida de residus al fons marí i compensar-los per aquestes tasques.

La iniciativa s'ha implantat en el marc de l'Estratègia Marítima de Catalunya 2030, que preveu ajuts destinats a l'enretirada activa de residus de l'ecosistema i també impulsa accions per millorar el coneixement i la conscienciació sobre el problema que actualment malmet la biodiversitat marina. Diversos estudis indiquen que prop del 80% d'aquesta forma de contaminació està formada per plàstics provinents de l'ús humà que posteriorment han anat a parar al mar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook