«Dimensionar correctament les necessitats d'una població de més de 43.000 habitants que sumem entre Salt, Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva i Vilablareix». Aquesta és la reivindicació que han acordat després de reunir-se els alcaldes dels cinc municipis afectats i que han fet arribar als representants de la conselleria d'Interior i dels Mossos d'Esquadra a través d'una carta.

Concretament, reclamen que la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra de Salt esdevingui una ABP i no una comissaria de districte i que, de la mateixa manera, s'augmenti el nombre d'agents fins als 60. A hores d'ara n'hi ha 41, una xifra que es considera del tot «insuficient».

Els afectats recorden que durant els darrers anys ja han alertat en diverses ocasions de «l'alarmant manca d'efectius» que pateix la USC saltenca, una problemàtica que no s'ha resolt. En aquest sentit, els alcaldes recorden que, per exemple, l'ABP de la comarca del Pla de l'Estany està dotada de més efectius dels que actualment hi ha a Salt. A la carta enviada al conseller d'Interior, Miquel Buch, al secretari general d'Interior, Brauli Duart i al director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, també es recorda que «el volum de requeriments, rebuts i atesos a Salt i als municipis del seu entorn, és molt important i fa anys que denunciem la carència de la USC de Salt però mai ha estat resolta».

Els signants reclamem que de la propera promoció de Mossos d'Esquadra, una part d'aquests serveixi per cobrir les necessitats de la comissaria perquè «està clar que amb els efectius actuals no es pot assumir la càrrega de treball que han de suportar per tots els municipis que han de cobrir», afegeix Viñas.