El responsable de les plantes covid-19 a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el doctor José Luís Morales-Rull, va alertar que la setmana que ve serà «crítica». En declaracions a Catalunya Ràdio, el doctor va assenyalar que els preocupa que els casos comunitaris segueixin augmentant, i això es traslladi en un risc que posi el centre «en escac». Segons Morales-Rull, malgrat que l'edat mitjana del malalt és de 60 anys, cada vegada veuen més casos de la franja dels 48 als 55. Ingressos de joves no en tenen, però va alertar que són «vectors de transmissió».

«No estem saturats, però estem buscant l'equilibri i preparats per ampliar la capacitat», va assenyalar el doctor. El responsable mèdic va explicar que el creixement de casos que s'esperava de cara a dilluns ja es va veure abans.Derivació al Vall d'Hebron

De fet, la xifra de persones ingressades amb covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida va tornar a pujar ahir i ja se situa en 89, cinc més que el dia anterior, segons va informar el Departament de Salut. El nombre de pacients ingressats a les UCIs es va mantenir en onze, dels quals sis són a la de l'hospital Arnau de Vilanova i cinc a la de l'hospital Santa Maria. L'Arnau és el centre que va incrementar el volum d'ingressos en planta, de 46 a 51. A altres centres hospitalaris de la regió hi continuaven havent 27 persones ingressades amb coronavirus, cap d'ells al Santa Maria.

D'altra banda, l'hospital va començar a derivar pacients no-covid-19 a centres d'altres regions sanitàries. En concert, el centre lleidatà va derivar divendres vuit pacients greus amb altres patologies a l'hospital Vall d'Hebron. Entre aquests, hi ha dues embarassades amb símptomes del virus. Salut també va anunciar un pla per derivar pacients de diferents comarques de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran a centres d'altres territoris. En concret, pacients del Pirineu es derivaran al Parc Taulí de Sabadell, de la Segarra a centres de Manresa i Igualada, i d'altres comarques de Ponent a Reus. A més, ja ha obert una tercera planta a l'Arnau i se n'ha reservat una altra al Santa Maria.