La militància d'ERC del Ripollès va escollir dissabte per unanimitat Carme Freixa, exalcaldessa de Vallfogona de Ripollès, que repetirà com a presidenta de l'executiva comarcal.

El Congrés Comarcal, celebrat a la Sala Polivalent de les Llosses, també va crear per primera vegada la figura de la Secretaria General, que l'ocuparà Sergi Albrich, cap de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i portaveu adjunt al Consell Comarcal del Ripollès. Aquest nou càrrec gestionarà la part «més executiva i directa, fomentant el colideratge polític i paritari de la gestió comarcal», segons les fonts republicanes. La nova executiva comarcal compta amb 6 dones i 7 homes.

Freixa va destacar que «continuarem treballant amb una visió feminista de la política i per l'equitat social, de gènere i afectiva. Volem acostar-nos a tota la població, escoltar-la i, sobretot, ser la veu de les seves necessitats i fer-los partícips d'un veritable projecte polític republicà. Cal que apleguem la gent més capacitada, honesta i implicada per tal d'assolir els reptes que tenim com a societat».

D'altra banda, Albrich va declarar que «hem de fer del Ripollès, un lloc on s'hi pugui viure i treballar. Una comarca de noves oportunitats per a les futures generacions».