Les bones reserves d'aigua que hi ha als rius i pantans de les comarques gironines, especialment gràcies al temporal Gloria del passat mes de gener (que en pocs dies va incrementar substancialment el cabal dels pantans), han fet que Endesa hagi produït fins a un 176,7% més d'energia hidroelèctrica a les comarques gironines durant el primer semestre d'aquest 2020.

Les set centrals que la companyia té repartides a les conques internes de la demarcació -fonamentalment, al Ter- han generat fins a 263.190 megawatts hora (MWh). Aquest volum d'electricitat, explica la companyia, equival al consum energètic anual de 75.197 llars. De fet, les comarques gironines són, segons les dades de la companyia, el territori de Catalunya on més s'ha incrementat la producció d'energia hidroelèctrica durant aquest primer semestre de 2020. Tot i això, es tracta d'un augment generalitzat arreu de Catalunya, ja que la divisió renovable d'Endesa, Enel Green Power, ha produït més de 3.190 gigawatts hora (GWh) arreu del país durant el primer semestre d'any, la qual cosa suposa un increment mitjà del 73,8%.

Al conjunt de Catalunya, Endesa té 55 centrals hidroelèctriques repartides arreu dels cursos fluvials. D'aquestes, set es troben a comarques gironines, entre les quals destaquen sobretot les del riu Ter, amb la central de Susqueda al capdavant. A les comarques gironines, entre gener i finals de juny, les set centrals d'Endesa han arribat a produir fins a 263.190 MWh, una quantitat que suposa gairebé un 177% més (en concret, un 176,7%) en comparació amb la del primer semestre del 2019. A més, l'energia hidroelèctrica produïda durant els primers sis mesos del 2020 supera en un 79,3% la mitjana històrica de les conques gironines (que se situa en 146.837 MWh).

Aquest augment de producció energètica és conseqüència directa de l'increment de pluges, de les nevades acumulades i, sobretot, del temporal Gloria. La borrasca va descarregar grans quantitats de pluja en molts punts de les comarques gironines, va fer incrementar notablement l'aigua embassada als pantans i fins i tot va provocar el desbordament del Ter en alguns punts. A més, també s'hi ha de sumar el fet que hem tingut una primavera especialment plujosa. En aquest sentit, els embassaments on Endesa té centrals hidroelèctriques han acumulat aigua fins a un 91,5% de la seva capacitat total de mitjana. En el cas del Ter, a 30 de juny, els seus embassaments estaven a un 90% de capacitat. Sumaven 363 hm3, cosa que suposava un increment del 19,7% en relació amb el que tenien un any enrere (quan els pantans acumulaven 283 hm3 i es trobaven al 70,3% de capacitat).